آیا بوتاکس همان قدر که فکر می کنید، بی خطر است؟

ساخت وبلاگ

اما یک پژوهش جدید در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون تردیدهایی را در خصوص عملکرد بوتاکس در بدن برانگیخته است. بر خلاف تصور عمومی که بوتاکس در محل تزریق باقی می ماند، پژوهشگران از آزمایشات انجام شده روی حیوانات مدارکی به دست آورده اند که نشان می دهد این ماده قادر است بین سلول های عصبی حرکت کند و همان احتمالاتی را به وجود آورد که انسانها پس از مهاجرت با آن روبرو می شوند.

این نگرانی البته چندان جدید نیست. به گزارش روزنامه گاردین، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در سال 2009 هشدار داد ماده تاکسین می تواند از ناحیه تزریق پخش شود و نشانه هایی از مسمومیت را ایجاد کند؛ از جمله ضعف ماهیچه ها و دشواری در تنفس که ممکن است از چند ساعت تا چند هفته پس از تزریق رخ دهد.

بوتاکس، نام تجاری "بوتولینوم تاکسین نوع 1" است؛ یک ماده سمی عصبی که باعث بوتولیسم می شود. بوتولیسم در واقع یک بیماری است که ماهیچه ها را فلج می کند و می تواند مرگ آور باشد. بوتاکس نخستین بار به عنوان درمانی برای اسپاسم های عضلانی، تعریق بیش از حد زیر بغل و تیک (پرش عضلانی) پلک چشم مورد تایید FDA قرار گرفت.

در سال 2002، FDA تایید کرد که این ماده می تواند برای کاهش چین و چروک صورت، و عمدتا خطوط عمودی بین ابروها مورد استفاده صنایع آرایشی بهداشتی قرار گیرد.

پژوهش دانشگاه ویسکانسین با این هدف انجام شد که مشخص شود آیا ماده تاکسین، در ناحیه تزریق باقی می ماند یا قابلیت حرکت دارد؟ پژوهشگران با تزریق بوتاکس به نرون های موش دریافتند مولکول های تاکسین قادرند بین سلولهای عصبی مختلف حرکت کنند.

ادوین چپمن، نویسنده ارشد این گزارش پژوهشی و بازرس انستیتو پزشکی هوارد هیوز و پروفسور عصب شناسی در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون می گوید: "همین که تاکسین وارد یک نرون می شود، یک تکه تجزیه شده آن در خود نرون باقی می ماند اما بخش دیگر می تواند از نرون نخست به نرون های متصل حرکت کند."

چپمن می گوید مشخص نیست تاکسین چقدر می تواند از محل تزریق دور شود. شاید این مساله به دُز و فاکتورهای دیگر بستگی داشته باشد.

اما دکترها می گویند تولیدکنندگان بوتاکس هنوز در حاشیه امن قرار دارند. حتی اگر تاکسین بتواند بین سلول های عصبی حرکت کند، بعید است که به جز ناحیه تزریق، در جای دیگر اثرات یا عوارض خود را نشان دهد.

کاتلین سوزی، مدرس دانشکده پوست شناسی در کالج پزشکی ییل می گوید فردی که بوتاکس را در صورت خود تزریق می کند، به احتمال زیاد اختلال تنفسی را تجربه نخواهد کرد: "عوارض بوتاکس بسیار نادر گزارش شده است و در همان موارد معدود نیز منحصر به محل تزریق تاکسین بوده است، مثل افتادگی پلک ها."

منبع: گاردین

  

مه رضا...
ما را در سایت مه رضا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان mahreza بازدید : 225 تاريخ : دوشنبه 8 شهريور 1395 ساعت: 3:38